We zijn op zoek gegaan naar de beste snowboard merken. Laat ons weten wat jullie er van denken.

snowboarder snowboarding

 

 

Burton

burton snowboard boards boots bindingen

Ben je op zoek naar snowboard materiaal, dan kan je niet om Burton heen. Is het nu voor boards, boots, bindingen, accessoires of kleding, Burton heeft een mooi gamma voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Innovatie en design gebaseerd op grondig onderzoek en ontwikkeling staan als prioriteit nr. 1 voorop bij Burton. Ook de klantenservice en de wereldwijd georganiseerde wedstrijden van Burton zijn beroemd. Enkele beroemde snowboarders die met Burton in zee zijn gegaan zijn bv. De olympische medaillewinnaars Shaun White, Kelly Clark en Hannah. Ook de legendarische backcountry snowboarder Terje Hawkinson werd jarenlang gesponsord door Burton. De firma is gebaseerd in Vermont, USA en is een pioneer in de snowboard wereld. Ze blijven ook de nieuwe generatie van talentvolle snowboarders voorzien van een indrukwekkend arsenaal snowboardmateriaal van topkwaliteit.

 

K2

K2 snowboarding boards boots bindingen

K2 heeft reeds een historiek van meer dan 50 jaar en produceerde reeds in 1961 haar eerste fiberglas ski. In 1994 werd dan begonnen met het maken van snowboards. Door hun jarenlange ervaring in de sneeuwbusiness hadden ze het geld, de technologie, de R&D capaciteit en de motivatie om bekroonde, prijswinnende, kwalitatieve maar betaalbare snowboards te ontwikkelen. K2 is gevestigd in Seattle en blijft aan de top staan met boards, boots en bindingen met een indrukwekkende esthetiek en een aantrekkelijk design.

 

Ride

ride snowboards boards boots bindingen

Ride heeft de visie om snowboards te maken voor iedereen. Ze zijn een van de grotere snowboard bedrijven die snowboards, bindingen en technische buitenkleding maakt. Met een focus op technologie en innovatie blijft Ride haar onderscheidende merkidentiteit behouden.

 

Lib Technologies

Lib Tech snowboards boards boots bindingen

Lib Technologies is een snowboard merk dat zich sterk richt op innovatie. Ze zijn het meest gekend voor de Magne-Traction randen en de Banana Technology rocker vorm die een hoge kwaliteit geven aan de Lib Tech all-terrain en freestyle boards. De Magne-Traction technologie bestaat uit een getande rand met 7 'hobbels' in de zijkant waardoor de zijkanten grip krijgen voor het aansnijden van bochten en controle, terwijl de tip en de staart los blijven voor extreem freestyle riden. De Banana Technologie omvat een omgekeerde welving waardoor het contactpunt tussen de voeten van de snowboarder ligt in plaats van dicht bij de tip en de staart. Dit geeft het snowboard de beste vorm voor jibs, rails en zachte landingen.

 

Gnu

Gnu snowboard boards boots bindingen

Gnu werd opgericht door Mike Olson in het begin van de jaren '80 en is eigendom van Mervin Manufaturing (ook eigenaar van Lib Tech en Roxy). Gnu is het beste bekend voor baanbrekende diepe, snijdende sidecuts. De boards worden nog altijd, net zoals in het begin, met de hand gemaakt door snowboarders. Het bedrijf wordt gedreven door passie en creëert magnifieke snowboards met vette graphics die ontworpen worden om elke berg te temmen.

 

CAPiTA

CAPiTA snowboards boards boots bindingen

Met vooruitstrevende technologie staan CAPiTA snowboards garant voor kracht en stabiliteit bij elke turn en dominantie in elke moderne snowboard omgeving. Ze staan bekend voor de beste prestaties in verhouding tot het prijskaartje. Naast de CAPiTA snowboards zijn er ook de UNION bindingen en de Coal helmen. CAPiTA krijgt elk jaar meer en meer volgers door haar vooruitstrevende, geteste producten die ondersteund worden door vele boarders.

 

Forum

Forum snowboards boards boots bindingen

Forum werd in 1996 opgericht door Four Star Distribution in samenwerking met de professionele snowboarder Peter Line. Met een gamma aan boots, boards en bindingen is Forum al lang een favoriet van vele freestyle boarders. In de laatste 10 jaar heeft Forum in samenwerking met Mack Dawg Productions een aantal krankzinnige snowboard films gemaakt. De graphics op de boards zijn vet, artistiek en soms op het randje. Maar wat belangrijker is : Forum boards zijn onverwoestbaar en worden tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden.

 

DC

DC snowboards boards boots bindingen

DC staat het meest gekend voor haar gamma schoenen voor extreme sporten zoals skateboarden, BMX'en, motorcross, surfen en auto rally. Om de lijn van actiesporten door te trekken, zijn ze in 2008 begonnen met een gamma snowboards en bindingen, en dat met een groot succes. DC biedt goedgebouwde, geteste en bewezen snowboards tegen betaalbare prijzen. Ze maken ook geweldige kleding met indrukwekkende technische kenmerken.

 

Rome

Rome SDS snowboards boards boots bindingen

Rome werd gelanceerd in 2001 met slechts 3 snowboards (Anthem, Agent en Solution) en een gamma handschoenen. Ondertussen hebben ze talloze producten met boards, boots, bindingen, buitenkleding en handschoenen. Je hebt misschien al van Rome SDS gehoord. SDS is de afkorting van Snowboard Development Syndicate (Snowboard Ontwikkelings Consortium). Het idee achter het consortium is dat eenieder die een mening heeft over de producten van Rome of over snowboarden in het algemeen, dit kan laten weten aan Rome. Die input gebruikt Rome Snowboard om ongelooflijke producten te maken voor een grote community van snowboarders.

 

Rossignol

Rossignol snowboards boards boots bindingen

Al sinds 1907 heeft Rossignol over de sneeuwsportwereld geregeerd. Met Onderzoek & Ontwikkeling ondersteund door professionele sporters, biedt Rossignol toonaangevende technologie en een grote liefde voor outdoor mountain lifestyle. De productie van snowboards, die begon in 1987, was een gemakkelijk en naadloos aangezien het Franse bedrijf reeds een pionier was in de productie van ski's. Met toegang tot fabrieken, tientallen jaren van testing en ontwikkeling en gepassioneerde medewerkers, is Rossignol ondertussen ook één van de leidende snowboard merken geworden.

 

Andere vermeldenswaardige snowboard merken

Boards : Arbor - Bataleon - Jones - Nidecker - Nitro - Slash - Yes

Bindingen : Flow - Drake - Now

Boots : Deeluxe

 

 

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20