Terwijl buiten de temperaturen vlot boven de 30 graden stijgen, komt het skiseizoen alweer langzaam dichterbij. Het contrast kan niet groter zijn tussen de huidige warmte en de ijzige koude op de met prachtige witte sneeuw bedekte hellingen van de Europese skigebieden. Veel reisaanbieders bieden nu trouwens al vroegboekkortingen voor het nieuwe skiseizoen 2016-2017.

Zomerskiën op gletsjers

Om te skiën hoef je echter niet zo lang meer te wachten. Op verschillende gletsjers in Europa kan je het ganse jaar door skiën, ook in de zomer. En uiteraard zijn er de indoor skipistes zoals bv. Skidome in Terneuzen, net over de grens, Snow Valley in Peer of Mont-Blanc in Roeselare.

ski zomer indoor skipiste skidome

Maar wat dacht je er van om te gaan skiën in de woestijn waar het buiten tot meer dan 45 graden kan oplopen ?

Parel van de indoor skipistes

In het midden van de woestijn een indoor skipiste bouwen ? Je moet er goed gek voor zijn (en veel geld hebben) ! Maar dat is nu net wat ze in Dubai hebben gedaan. En ze hebben het meteen goed gedaan ook. Het ski-complex, gesitueerd in de Emirates Mall, bestaat uit 25 verdiepingen en de ski-oppervlakte is maar liefst 3 voetbalvelden groot (22,500 vierkante meter). Voor een sneeuwlaag van 50 cm dik is 6.000 ton echte sneeuw nodig. Dat maakt het meteen één van de grootste indoor ski-complexen van de wereld.

Er zijn 5 verschillende pistes waarvan de langste 400 m is met een hoogteverschil van 60 m. Uniek is ook de eerste indoor zwarte piste ter wereld ! Gekker kan het niet wordten toch ? En wat dan te denken van het indoor Snowpark dat een mooie 3.000 vierkante meter groot is.

indoor skipiste Dubai

Wil je nog meer ? Dan kan je een kijkje nemen bij de kolonie Koningspinguïns die hier verblijven.

Wil je 1 van de 1,500 skiërs / snowboarders zijn die er binnen kan ? Dan zal je wel diep in je geldbuidel moeten tasten, want Dubai is nu niet meteen het goedkoopste land (of eigenlijk golfstaat) om te verblijven. Zeker niet als je na het skiën in het luxe shoppingcenter een paar souvenirs wil inslaan.

Even genoeg van de sneeuw ? Dan stap je gewoon buiten en ga je lekker bruinen op het strand onder de heerlijke zon van Dubai.

Meer weten over ski Dubai ? Bezoek dan http://www.theplaymania.com/skidubai

 

Bewaren

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20