Skivakantie of shortski in Frankrijk

Frankrijkis één van de populairste skigebiedenvan Europa. Helemaal in het zuiden bevinden zich de Pyreneeën, maar de mooiste pistes bevinden zich toch in de Alpen. Frankrijk ligt aan de goede kant van de Alpen wat betekent dat het met de sneeuwgarantie wel goed zit. Vanaf ongeveer half november gaan de eerste pistes open in de Franse skigebieden en deze blijven open tot half mei. Februari is traditioneel de drukste maand op de pistes in Frankrijk en als je de echte drukte dus wilt ontlopen, plan je het beste een skivakantienaar Frankrijk in een andere maand. Gaat dit echt niet lukken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een shortskivakantie in het Franse land. Even een paar dagen lekker skiën en snowboarden, zonder dat je een hele week weg bent.

Skigebied Les 3 Vallées in Frankrijk

Skiën in Les Trois Vallees

Het bekendste skigebied van Frankrijk is zonder twijfel Les Trois Vallées, in het Nederlands 'De Drie Valleien' genoemd. Het skigebied bevind zich aan de westkant van de Alpen en ligt ter hoogte van Courchevel, nabij Lyon. Les Trois Vallées bestrijkt een enorm gebied, waarbinnen zich meer dan 600 kilometer aan skipistes bevindt. Het voordeel van de uitgestrektheid van het gebied is dat er voor elk niveau skiër voldoende mogelijkheden zijn. De pistes variëren in moeilijkheidsgraad, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden buiten de pistes. Zo zijn er diverse funparks voor snowboarders waar tricks geoefend kunnen worden op diverse schansen. Les Trois Vallées bevindt zich op een hoogte tussen de 1300 en 3200 meter. Zeker het gedeelte boven de 2000 meter heeft gegarandeerd sneeuw, maar vanaf half december ligt er normaal gesproken ook op het laagste punt van dit skigebied verse sneeuw. Ook goed om te weten, Val Thorens is het hoogstgelegen skidorp van Europa en is ideaal om skiën te combineren met een uitbundige après-ski.

Skivakantie naar Les Sybelles

Het skigebied Les Sybelles ligt in de prachtige Maurienne-vallei en is vanuit België binnen een dag te bereiken met de auto. Daar aangekomen tref je een prachtig skigebied met meer dan 300 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes. Daarmee is Les Sybelles één van de grootste skigebieden van Frankrijk. La Toussuire en Le Corbier zijn de aantrekkelijkste plaatsen in het skigebied en vanuit deze twee locaties starten ook de meeste pistes. Interessant is de recente renovatie die heeft plaatsgevonden in Les Sybelles. Er zijn nog wel langzame stoeltjesliften aanwezig, maar inmiddels zijn er ook snelle liften gebouwd, die je binnen enkele minuten naar boven brengen. Met een hoogte tussen de 1500 en 2600 meter ligt Les Sybelles hoog genoeg om altijd te kunnen skiën en snowboarden in verse sneeuw.

Shortski of wintersportvakantie in Paradiski

Als je echt wilt genieten van je shortski of langere wintersportvakantie, moet je naar Paradiski. Hier skiën of snowboarden is een ervaring op zich. Het skigebied van Paradiski is heel uitgestrekt en gevarieerd en de skidorpen zoals La Plagne en Les Arcs zijn heel bekend. Je kan er elke dag weer nieuwe pistes ontdekken, zonder dat je daarvoor een nieuwe skipas hoeft aan te schaffen. Door de grote hoogtes is Paradiski trouwens een heel sneeuwzeker skigebied.

Andere populaire Franse skigebieden zijn bv. Alpe d'Huez, Espace Killy, Le Grand MassifLes 2 Alpes en Les Portes du Soleil.

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20