Les 2 Alpes is een sneeuwzeker skigebied in Frankrijk met maar liefst 220 km aan mooi geprepareerde skipistes. Zelfs in de zomer kan nog worden geskied op de gletsjer die op 3.600 meter hoogte ligt. Sneeuwpret is dus altijd verzekerd en voor de freestylers is er een verbinding met het wereldberoemde off-piste gebied Les Vallons de la Grave / La Meije.

skigebied Les 2 Alpes in Frankrijk
Wijdse skipistes in Les 2 Alpes

Sneeuwzeker, gevarieerd skigebied

Het skigebied van Les Deux Alpes is behoorlijk populair door de sneeuwzekerheid en de afwisseling aan pistes in een compact gebied. Tel daar nog het grote hoogte verschil bij en je hebt een enorm aanbod voor elk type van skiër, van gemakkelijke blauwe pistes voor de beginner (La Vallée Blanche) tot uitdagende zwarte pistes voor de skiprofessional (vooral dan op de noordflank). Toch is dit gebied vooral in trek bij meer ervaren skiërs die genieten van fantastische rode pistes en de pittige zwarte pistes. Voor freestylers zijn er enkele fantastische snowparks en boardercross parcoursen en leuke, gecontroleerde, off-piste afdalingen.

Enkele leuke, uitdagende skipistes : de Diable, de Bellecombe 5, La Toura, La Fée. In totaal vind je hier 46 km aan groene pistes, 118 km aan blauwe pistes, 35 km rode pistes en 30 km zwarte pistes.

Negatief puntje : je moet behoorlijk lang in de skiliften zitten om de skipistes te bereiken en voor beginnende skiërs is de afdaling terug naar beneden een zware uitdaging (ofwel een moeilijk te nemen pad of wel een steile zwarte piste, of … met de skilift).

Skipistes gletsjer Les Deux Alpes
Skiën op grote hoogte onder een heldere hemel (c) Bruno Longo

 

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20