Met 425 kilometer aan pistes is Paradiski een enorm uitgestrekt skigebied in skiland Frankrijk. Je vindt er 170 km blauwe pistes , 166 km rode pistes en maar liefst 89 km aan zwarte pistes. Paradiski kan worden opgedeeld in 2 grote skigebieden :La Plagne en Les Arcs. Beide zijn met elkaar verbonden door de Vanoise Express gondel. Maar als we deze 2 skigebieden vermelden, dan doen we eigenlijk onrecht aan het kleinere skigebied waar het allemaal begon : Peisey-Vallandry. Hier is het meestal wat rustiger met een goede sneeuwkwaliteit.

skigebied paradiski frankrijk
Het weidse skigebied van Paradiski ©andyparant.com

Groot, gevarieerd skigebied

In dit uitgestrekte skigebied, één van de grootste en meest gevarieerde ter wereld, vindt iedere wintersportliefhebber zeker en vast zijn gading. Een groot deel van de pistes ligt boven de 2.000 m grens en er is dus een grote mate van sneeuwzekerheid, zowel voor de blauwe pistes als voor de avontuurlijke off piste runs. Zeker als je weet dat er in Paradiski 2 sneeuwzekere gletsjers liggen : De Bellecôte in La Plagne en de Aiguille Rouge in Les Arcs. Maar liefst 626 sneeuwkanonnen zorgen voor 100% sneeuwzekerheid in Paradiski.

snowboarden in skigebied Paradiski
Paradiski is ook een paradijs voor snowboarders ©andyparant.com

Populaire skiregio

Het je het graag rustig ? Dan kan Paradiski misschien wat tegenvallen. Door de populariteit kan het hier erg druk zijn. Er zijn meer dan 100.000 bedden in de accommodaties van dit skigebied. Rustig kan je het dus moeilijk noemen. Wel positief is dat er de laatste tijd heel wat geïnvesteerd is in nieuwe skiliften waardoor de wachttijden wel heel beperkt zijn.

Naast de skipistes vind je in Paradiski ook 153 km aan langlaufpistes, 2 snowparks, 3 boardercross parcoursen, 2 boarderglissparcoursen en een half-pipe.

freestylers snowpark paradiski skigebied
Leef je uit in het snowpark met prachig uitzicht ©andyparant.com

De ski resorts van Paradiski

De ski resorts in Paradiski zijn een mengelmoes van alles en nog wat. Je vind er zowel de authentieke dorpen zoals Montchavin, Les coches, Vallandry en Peisey, maar ook de speciaal voor de wintersport gebouwde, sfeerloze dorpen zoals Aime La Plagne. Gelukkig zijn er ook een aantal recentere ski resorts die wel sfeervol zijn en een grote gezelligheid uitstralen. Een mooi voorbeeld hiervan is Arc 1950.

De Ski resorts kunnen worden ingedeeld in 3 grote gebieden : La Plagne, Les Arcs en Peisey-Vallandry.

 

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Pistekaart Paradiski

Video skigebied Les Arcs

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Pistekaart Paradiski

Video skigebied Les Arcs

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20