Shortski of skivakantie in Italië

Italiëis de laatste jaren in opkomst als bestemming voor shortskiof een uitgebreide wintersportvakantie. Met de auto liggen de pistes misschien wat ver weg, maar steeds meer budget vliegmaatschappijen maken de skigebiedenvan Italië beter bereikbaar. In minder dan 2 uur vlieg je bijvoorbeeld al naar Milaan of Turijn. We kennen allemaal nog de prachtige beelden van de Winterspelen van Turijn en ook een skigebied als Val Gardena is voor skiërs en snowboarders een bekende naam.

skigebied val di fassa italie

Skivakantie naar Val Gardena

Het bekendste skigebied van Italië is zonder twijfelVal Gardena. Jaarlijks worden hier internationale skiwedstrijden georganiseerd, maar buiten deze wedstrijden is het publiek van harte welkom om van de pistes af te dalen. De meest bekende afdaling tijdens een skivakantienaar Val Gardena is de Sella Ronda. Een spectaculaire tocht over middelzware pistes waarbij je aan weerszijden door een rotsachtig landschap afdaalt. Deze tocht is niet voor beginnende skiërs en snowboarders, maar moet gezien worden als een rode piste. Uiteraard is het verstandig om onder begeleiding van een gids deze tocht te maken, zodat je niet in de problemen komt met de rotspartijen. 

Shortski naar Alta Badia

Een bijzonder en nog relatief onontdekt skigebied in Italië is Alta Badia. Vanuit de dorpjes Colfosco, Corvara, La Valle en La Villa vertrekken verschillende pistes met een totale lengte van ongeveer 130 kilometer. Alta Badia staat bekend als de ultieme familiebestemming in Italië, omdat de pistes over het algemeen niet zo zwaar zijn. Slechts 8 kilometer bestaat in Alta Badia uit zwarte pistes. Desondanks zijn er voor ervaren skiërs en snowboarders ook voldoende mogelijkheden in dit Italiaanse skigebied. De uitgestrektheid van het gebied geeft namelijk aan hen de mogelijkheid om zelf routes te creëren. Daarnaast rijdt er vanuit Alta Badia een bus naar Kronplatz, een nog groter skigebied met ook meer zwarte pistes. Het is wel goed om te weten dat de skipas voor Alta Badia niet geldig is bij de Kronplatz.

Andere leuke skigebieden in Italië

Italië is bij ons misschien niet zo bekend als skiland, maar er zijn echt wel heel wat mooie skiplaatsen te ontdekken. Naast de skigebieden van Val Gardena, Alta Badia en Kronplatz die we hierboven al vermeldden, kan je ook van prachtige skipistes én leuke après-skii genieten in bv. de skigebieden van Livigno en Val di Fassa.

 

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20