Italië is misschien niet het eerste land dat in je opkomt als je op wintersportvakantie wilt gaan, maar in Italië zijn er wel een paar grote ski gebieden te vinden. Eén van die skigebieden is Alta Badia, een groot Italiaans wintersportgebied waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn.

Skigebied voor de beginnende skiër

In totaal heeft het gebied honderddertig kilometer aan pistes en het grootste deel van de pistes – zeventig kilometer – bestaat uit blauwe pistes. Zo is Alta Badia perfect geschikt voor de beginnende skiër om te leren skiën in Alta Badia in Italië.

Het skigebied Alta Badia ligt in Südtirol in Italië, centraal gelegen in het Dolomiti Superski gebied, het grootste skigebied van de Alpen. Een groot voordeel is dat er bijna nooit wachttijden zijn bij de liften. Het zijn overwegend gemakkelijke pistes die wel goed onderhouden zijn. Verder is er de mogelijkheid om gemakkelijk vanuit Alta Badia andere skiroutes te vinden door in andere gebieden te gaan skiën. Je kunt dus met skiën starten in dit gebied en daarna moeilijkere pistes opzoeken in aangrenzende skigebieden. Er zijn in totaal drieënvijftig liften en ongeveer acht kilometer van de pistes bestaat uit zwarte, dus moeilijke pistes.

Gezellige skidorpen met leuke après-ski

Het skigebied wordt omringd door mooie dorpen, zoals Corvara, Pedraces, en La Villa. Deze drie dorpen in Italië zijn overigens ook nog eens uitermate geschikt voor goede après-ski. Bijna elke avond zijn er genoeg goede feesten te vinden, zodat je het skiën in Alta Badia goed kunt afwisselen met een leuke après-ski tot in de late uurtjes.

De Sella Ronda toer

 

Een aanrader qua skiën is overigens de Sella Ronda toer. Het is een uitgebreide skiroute rond het Sellamassief in de Dolomieten waar je normaal gesproken vier skipassen voor nodig hebt. Het is een prachtige route waarbij je in één dag rond Alta Badia kan skiën, zonder dat je ook maar één keer ergens je ski’s uit hoeft te doen. Veel ervaren skiërs kiezen dan ook voor deze route in Italië. Daarnaast is het een perfecte mogelijkheid om in één keer meerdere ski gebieden te zien en te ervaren.

De skidorpen

 

 

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Pistekaart Alta Badia

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Pistekaart Alta Badia

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20