Livigno is een skigebied in Italië dat gelegen is tussen 2 nationale parken (Stelvio in Italië en Engadin in Zwitserland). Door de hoge ligging (skipistes tot op 2.797 m) tussen prachtige bergketens wordt het skigebied van Livigno ook wel “Little Tibet” genoemd wat zich weerspiegelt in een hoge mate van sneeuwzekerheid van november tot april. Je kent Livigno misschien van de internationale skiwedstrijden die er plaatsvinden.

 

Skigebied Livigno Italië
Livigno is het Little Tibet van Europa : hooggelegen en sneeuwzeker @RobyTrab

 

De laatste jaren heeft Livigno zich snel opgewerkt tot een populair skiresort in de Italiaanse Alpen. Enig nadeel : Livigno is vanuit België niet zo gemakkelijk te bereiken (best via een tunnel in Zwitserland)

 

Skigebied met leuke après-ski

 

Livigno (gelegen op 1.816 m) heeft een klein, gezellig centrum met heel wat leuke winkeltjes (interessant door het gunstige belastingsregime) en je vind er heel wat traditionele houten woningen. Het centrum is verkeersvrij en het dorp is als een lint gelegen langs de vallei. Voor de après-ski kan je terecht in een aantal zeer gezellige Italiaanse hutten. Livigno ligt aan de zonrijke kant van de Lombardische Alpen en ligt niet zo ver van St. Moritz. De wijk Trepalle in Livigno is het hoogste, permanent bewoonde dorp van Europa (hoogte tussen 1.900 en 2.250 meter hoogte).

Livigno Italië skipistes skidorp
In Livigno beleef je een skivakantie in een magische omgeving @RobbyTrab

Mooie skipistes

 

De pistes in Livigno zijn breed en heel goed geprepareerd, ideaal voor een skivakantie met kinderen. Op de 2 flanken samen ben je goed voor 115 km aan mooie skipistes ( 40 km blauw, 55 km rood en 20 km zwart) die je kan bereiken via 30 stoeltjesliften, skiliften en kabelbanen. De skipistes van de 2 flanken (de Mottolino Fun Mountain en Carosello 3000) zijn niet rechtstreeks met elkaar verbonden maar er wel gratis bussen die je van het ene skistation naar het andere brengen.

 

Voor boarders zijn er een aantal leuke snowparks. Langlaufers vinden in Livigno 30 km aan cross-country tracks

 

Nice to know : de prijzen in Livigno zijn vrij goedkoop (skipistes én de restaurants en bars) dus je kan hier zeker terecht voor een low budget skivakantie.

Skidorp Livigno in Italië
Livigno is een familievriendelijk skidorp op een idyllische ligging @GMeneghello
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Pistekaart Livigno

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Pistekaart Livigno

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20