In Skicircus Saalbach in Oostenrijk combineer je een uitgestrekt skigebied met een uitstekende après-ski. Dit prachtige en gezellige ski gebied in Oostenrijk is waarschijnlijk het meest populaire in Europa voor Belgen en Nederlanders. In heel veel clubs en kroegen worden dagelijks leuke après-ski feestjes georganiseerd. Een skivakantie in Skicircus Saalbach gaat dus nooit vervelen, niet op sportief vlak en zeker niet op après-ski gebied.

skigebied Skicircus Saalbach skipistes
Skiën in Skicircus Saalbach, Oostenrijk (c) Saalbach Hinterglemm

Skigebied voor beginners én gevorderden

Het skigebied van Skicircus Saalbach heeft ongeveer tweehonderd kilometer aan leuke en gevarieerde skipistes voor alle niveaus. De 270 km is goed verdeeld over 140 km blauwe pistes (waaronder de schitterende Bernkogel in Saalbach), 110 km rode pistes en 20 km zwarte pistes. Je zult hier niet de heel hoge skitoppen vinden, maar het is wel een allround ski gebied voor de beginnende, gemiddelde en gevorderde skiër.

Toch is er een heel mooie uitdaging voor de zeer ervaren skiër : de diepzwarte 4km lange afdaling van Schattberg in Saalbach of de steile Zwölfernord-afdaling. Onderweg kan je uitrusten in één van de vele bergrestaurants en berghutten met houtkachels en leuke terrasjes.

Voor families met kinderen zijn er ook zeer goede voorzieningen met een aantal oefenpistes en skischolen voor kinderen.

Er is een netwerk van heel moderne, comfortabele cabineliften en er zijn bijna nergens in het gebied wachttijden aan de liften.

In Skicircus Saalbach vind je brede skipistes voor families en beginners (c) Saalbach-Hinterglemm - Bause Print

Skipistes ook populair bij Oostenrijkers

Het skipistes van Saalbach vormen waarschijnlijk – met een paar andere dorpen erbij – het grootste en mooiste skigebied van Oostenrijk. Dat vinden niet alleen de Vlamingen en de Nederlanders, maar ook de Oostenrijkers zelf verkiezen Skicircus Saalbach elk jaar weer als een zeer favoriet skigebied. In het gebied vind je heel wat hostels en hotels, bv. in Hinterglemmen Saalbach. In het dal aan het einde van de meeste pistes vind je veel pittoreske hostels en hotelletjes die voor een zeer aantrekkelijke prijs een kamer aanbieden. Op deze manier ben je dan goedkoop uit én ben je ook nog eens snel op de piste van Skicircus Saalbach.

Misschien een klein nadeel: de bergen zijn niet heel hoog en steil, maar daardoor juist wel langer, waardoor de pistes zich wel goed lenen voor de wat rustigere skiër die langere tochten wil maken en niet per se het avontuur en de kick nodig heeft van de hoge en steile bergen. Als jij je in dit profiel herkent, dan is Skicircus Saalbach een geweldig ski gebied (vergeet ook de uitmuntende après-ski niet !)

Freeriders in skicircus Saalbach Hinterglemm Oostenrijk
Toch kunnen ook freeriders zich uitleven in Skicircus Saalbach (c) Saalbach-Hinterglemm - Bause Print
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Pistekaart Skicircus Saalbach

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Pistekaart Skicircus Saalbach

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20