Skiën en snowboarden in Zwitserland

Eén van de meest centraal gelegen skilanden van Europa is Zwitserland. Grenzend aan de Alpen vind je in Zwitserland volop skigebiedenmet blauwe, rode en zwarte pistes. Zwitserland is tevens een skiland met een grote veelzijdigheid. Kies voor een shortskiof uitgebreide skivakantiein het Franse, het Duitse of het Italiaanse gedeelte en overal vind je weer een andere sfeer en andere gewoonten. Mede daarom komt Zwitserland steeds meer op als shortski bestemming. Met korte skivakanties van een paar dagen kun je telkens een ander skigebied in Zwitserland ontdekken. Ideaal, want er is zoveel te zien en te doen in dit unieke land in Europa.

skigebied zwitserland saas fee

Skireis naar Les Quattre Vallées

In het skigebied van Les Quattre Vallées vind je meer dan 300 km aan prachtige skipistes met als hoogtepunt het gletsjergebied van Mont Fort op meer dan 3.000 m hoogte. Het skigebied is geschikt voor elke type skiër, zowel de echt beginneling als de ervaren off-piste skiër. De meest bekende skidorpen in Les Quattre Vallées zijn Verbier en La Tzoumaz.

Hebben we al vermeld dat Les Quattre Vallées dé off-piste en freeride bestemming van Zwitserland is ?

Skivakantie in het Matterhorn-Zermatt skigebied

Skiën aan de voet van de Matterhorn ! Doet je dat al niet dromen ? 350 km aan mooie skipistes liggen op je te wachten en de sneeuwzekerheid neem je er wel gewoon bij toch ? Het gebied ligt vol van brede, eenvoudige pistes voor minder ervaren skiërs maar ook de professional zicht zich hier niet vervelen. Steile, technische afdelingen zijn er meer dan voldoende.

Het skiresort van Zermatt ligt op een prachtige locatie aan de voet van de Matterhorn. Wil je iets uniek beleven ? Bezoek dan het unieke Gletsjerpaleis !

Davos : populair bij iedereen

Davosis populair onder veel skiërs en snowboarders in België en Nederland. Dit komt zonder twijfel door de perfecte combinatie van mooie, ruim aangelegde pistes en een groot aanbod aan bars en cafés voor de après-ski. Natuurlijk ga je in eerste instantie op skivakantie om te skiën en te snowboarden. Daarvoor vind je in en rond Davos vijf enorme skigebieden die met elkaar verbonden zijn. Op deze manier kun je zelf een mooie afdaling uitstippelen en kun je telkens ergens anders beginnen en eindigen. Voor de langste afdalingen moet je in het Parsenn-gebied zijn, dat zich tussen Davos en Klosters bevindt. Ben je even klaar met skiën of snowboardenen wil je een lekker drankje doen? Dan moet je absoluut naar Davos. Hier komen niet alleen wintersporters samen om te feesten, maar ook de locals doen graag een drankje mee.

Skigebied Saas Fee

Als we aan Zwitserland denken, denken we aan mooie houten chalets met fleurige bloemdecoraties aan de voet van besneeuwde pistes. Saas Fee is precies zoals we verwachten dat Zwitserland is. Omringd door bergtoppen van meer dan 4000 meter hoog zie je vanuit het dal spectaculaire landschappen. De pistes van Saas Fee zijn daarnaast ook ideaal, vanwege de hoge sneeuwzekerheid. Saas Fee ligt op een hoogte van 1800 - 3600 meter en vanwege de gunstige ligging ligt hier bijna het hele jaar door sneeuw. Dit populaire skigebied in Zwitserland is daarom ook in grote delen van de zomer geopend.

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20