Crans-Montana : zonovergoten, sneeuwzeker skigebied

In Zwitserland, in het kanton Wallis, ligt het mooie en ook wel rustige skigebied Crans–Montana op een hoogte van ongeveer 1.500 meter. Het is een zonovergoten gebied mét zekerheid op sneeuw. Crans-Montana is een aanrader voor jong en oud. In totaal zijn er 140 km aan skipistes te vinden. Het grootste deel van de pistes bestaat uit rode pistes, zo’n zeventig kilometer is rood, vijftien kilometer zwarte pistes en het overige deel: vijfenvijftig kilometer aan blauwe pistes.

skigebied crans montana zwitserland skipistes
Skigebied Crans Montana ©Crans-Montana Tourisme & Congrès / Olivier Maire


Skigebied geliefd bij gezinnen


Crans–Montana is een skigebied dat erg geliefd is bij gezinnen die voor het eerst gaan skiën. Dit komt voornamelijk door de perfecte groepslessen die er worden aangeboden voor zowel snowboard als skiën. Verder zijn er ook in het gebied berghutjes te vinden waar je met heel het gezin in kunt slapen op tweeduizend meter hoogte. Zo heb je een prachtig uitzicht over het gehele gebied en over de pistes waar je diezelfde dag nog hebt geskied.


Gevaarlijke gletsjer


Crans – Montana is ook bekend om de zogenaamde ‘dodelijke piste’ : de gletsjer Plaine Morte op 3.000 meter hoogte. De ski afdaling vanaf deze gletsjer naar het dal overbrugt een hoogteverschil van maar liefst 1.500 meter. Nergens anders in Europa vind je een dergelijke piste. Het skigebied van Crans Montana heeft veertien sleepliften en zowel zes stoeltjesliften als zes gondelliften.

skiën in crans montana plaine morte gletsjer
De Plaine Morte gletsjer in Crans Montana ©Crans-Montana Tourisme & Congrès / Olivier Maire

Langlaufen


Ook de langlaufer komt aan zijn trekken in Crans – Montana met een lange piste van 70 km lang. Als je liever langlauft dan gaat skiën, dan kun je het perfect afwisselen . Crans – Montana is dus een enorm veelzijdig gebied.

Ski resorts


Het skigebied is ontstaan door het samenvoegen van de skiresorts Crans en Montana. Crans is het mondaine skiresort waar je heel wat chiquere mensen en wagens ziet. Ook de winkeltjes met chique, dure producten zijn er in het straatbeeld te vinden.

Skidorp Crans in Crans Montana Zwitserland
Crans : gezellig, mondain skioord ©Crans-Montana Tourisme & Congrès /Olivier Maire

Montana is het betaalbaarder en gemoedelijkere alternatief. Gezellige met een aantal leuke restaurants en bars. Aan après-ski is hier geen gebrek.

Minder bekend is het dorpje Aminona. Het is een populaire bestemming voor families en is met een lift verbonden met het skigebied.

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20