De Jungfrau regio is een verzamelnaam voor 3 skigebieden in Zwitserland die met elkaar verbonden zijn : Grindewald-First, Kleine Scheiddeg-Männlichen en Mürren-Schilthorn. Door het grote aanbod aan blauwe en rode pistes, is deze ski regio voornamelijk geschikt voor beginnende en gemiddelde skiërs. In totaal vind je er meer dan 200 km aan skipistes en er zijn ook heel wat mogelijkheden voor freestylers. De 3 skigebieden zijn met elkaar verbonden door een netwerk van skiliften en treintjes. Wel rekening mee te houden : de Jungfrau regio is vrij prijzig, zowel voor accommodatie als voor het winkelen.

Het merendeel van de skipistes in de Jungfrau regio is rood (117 km), daarnaast zijn er 73 km aan blauwe pistes en 39 km aan zwarte pistes. De hoogte varieert van 796 m tot 2.970 m.

jungfrau region skigebied skiën
Skiën boven de wolken in Jungfrau Region

Skigebieden in de Jungfrau regio

Het Grindewald-First gebied is vooral geschikt voor gezinnen. Het is zuidelijk georiënteerd en bevat vooral minder moeilijke skipistes. Toch zijn er ook voor de ervaren skiër mooie pistes. Zo vind je een steile piste met een hellingspercentage van 58% (skipiste nr. 14).

Het Scheiddeg-Männlichen skigebied ligt aan de andere kant van het dal met een adembenemend uitzicht op de bergen Mönch, Jungfrau en Eiger. Het bekendste dorp hier is zeker Wengen, waar jaarlijks een wereldbekerafdaling plaatsvindt. De grootste uitdaging hier is de Lauberhornpiste. Skipiste nr. 27 heeft een uitdagend hellingspercentage van maar liefst 71% !

Mürren-Schilthorn is het hoogstgelegen skidorp van de Jungfrau region (en zelfs van Berner Oberland). Daardoor zijn er tot in het voorjaar uitstekende skicondities. Voor de durvers : de 12 km lange zwarte Inferno piste waarbij je een hoogteverschil van maar liefst 2.000 m overwint. Piste nr. 10 heeft een hellingspercentage van 75%.

Het skigebied van de Jungfrau region in Zwitserland
Prachtig uitzicht op de toppen van het Jungfrau Region skigebied

 

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20