In Wallis in Zwitserlandvind je het enorme skigebied Les Quatre Vallées met heel veel mogelijkheden. Maar liefst 350 km aan skipistes staan garant voor een onvergetelijke, gevarieerde skivakantie. Het hoogtepunt van dit skigebied is misschien wel de gletsjer van Mont Fort die op meer dan 3.000 m hoogte ligt en van waar je via een meer dan 15 km lange piste naar het dal terug skiet. Van beginner tot ver gevorderde skiër, in Les 4 Vallées is er voor jou zeker een uitdaging.

het Mont Fort gletsjer skigebied in Zwitserland
Het prachtige gletsjer skigebied van de Mont Fort in Les Quattre Vallées (c) Verbier Promotion

Sneeuwzeker skigebied voor elke skiër

Door de uitgestrektheid en de skipistes dit tot op grote hoogte liggen, is sneeuwzekerheid in Les Quattre Vallées vrijwel gegarandeerd van december tot april. Beginner kunnen vooral terecht in de lager gelegen delen van het skigebied nabij Verbieren La Tzoumaz. Gevorderde skifanaten vinden zeker hun uitdaging in de steile zwarte pistes van de Mont Gelé.

off piste skiën in Les Quattre Vallées Zwitserland
Les Quattre Vallées is een paradijs voor off-piste skiërs (c) Tourisme La Tzoumas

Het grootste deel van het skigebied van Les 4 Vallées bestaat uit rode pistes, maar liefst 202 km ! Voor de beginner zijn er 107 km aan blauwe skipistes en de vergevorderden kunnen zich uitleven op 17 km aan zwarte pistes. De hoogste skipistes liggen op 3.300 m hoogte en je naar de pistes verplaatsen kan via een netwerk van meer dan 80 gondels, sleepliften en stoeltjesliften.

Dé off-piste bestemming in Zwitserland

Freeriders komen hier zeker ook aan hun trekken. Meer zelfs, Les Quatre Vallées staat bekend als hét freeride skigebied van Zwitserland (en ook wel deels van Europa).

 

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Pistekaart Les Quattre Vallées

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Pistekaart Les Quattre Vallées

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20