Saas-Fee is een uitstekend skigebied voor families in het Zwitserse kanton Wallis. Voor elk niveau zijn er wel skipistes te vinden, in totaal voor zo een 100 km. Ook snowboarders komen in Saas-Fee zeker en vast aan hun trekken en freestylers kunnen terecht in het funpark. Er zijn vooral rode pistes maar met 25 km aan zwarte pistes is er ook genoeg uitdaging voor vergevorderde skiërs.

Skigebied Saas-Fee in Zwitserland
Saas-Fee :schitterend skigebied mét sneeuwzekerheid

Sneeuwzeker skigebied

Het hoogste punt ligt op maar liefst 3.600 meter (de Fee-gletsjer) wat je een sneeuwzekerheid garandeert. Er liggen trouwens maar liefst 13 bergtoppen van meer dan 4.000 rond het skigebied. Skiën kan er dan ook van november tot in mei. Saas-Fee wordt niet voor niets ook wel eens de Parel van de Alpen genoemd. Een echte topbestemming voor de wintersport dus !

Kindvriendelijk

Zoals reeds gezegd, is Saas-Fee een uitstekend skigebied voor gezinnen met kinderen. Er zijn namelijk heel wat oefenweides en deze zijn dichtbij de terrasjes gelegen. Je kan dus gerust een terrasje doen terwijl je je kinderen bezig ziet tijdens de skiles (er is zelfs een speciale babylift). Je hoeft ook geen schrik te hebben van het verkeer want Saas-Fee is autovrij. Je verplaatsen kan met de bus, de elektrowagen of gewoon te voet.

Ontspanning naast de skipistes

Leuke ideetjes voor wat ontspanning : bezoek de grootste ijsgrot van Europa, ga op een hondensleetocht, ga curlen, … Wandelaars kunnen hun hart ophalen aan 60 km aan wandelroutes door prachtige landschappen.

Skigebied Saas-Fee
Saas-Fee, dat zijn de beste skipistes met de beste après-ski

Leuk skidorp

Het dorp zelf bestaat uit een leuke mix van traditionele houten chalets en meer moderne bebouwing. De combinatie met de leuke terrasjes en bars, maken van Saas-Fee een gezellige en karaktervolle bestemming voor je volgende skivakantie. Wil je wat après-ski ? Dan kan je in de late uurtjes terecht in één van de 5 dancings die Saas-Fee rijk is.

Saas-Fee : gezellig skidorp met een leuke après-ski
Saas-Fee : gezellig skidorp met een leuke après-ski

 

Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20
Advertentie
Snowboards, Bindingen, Boots en Complete Sets

Onze TOP 20

Welke zijn naar ons mening de 20 beste skigebieden in Europa ? Klik op de knop en ontdek het ...

Naar de TOP 20